When Anna and Eugeni Bach of Bach Architects agreed to make their children a playhouse, they turned the building process into a learning opportunity. Breaking ground on the grandparents’ farm in Nummi-Pusula, Finland, the parents involved their two eldest, teaching them about architecture as they all worked with their hands. As the Bachs likely explained to their children, the little house is composed of two modules angled in opposite directions. While unusual for a house of any size, the two modules actually simplify the structure, allowing for natural light and ventilation. Inside, the space is warm and light, with one open area where an adult can comfortably stand and another, child-height section that is split by a loft. Moving outside, the exterior stripes of natural and whitewashed wood elevate the playhouse’s sense of whimsy. Yet, they have a serious side as well; the natural wood will gray with time, and the aging of the wood will reflect the growth of the children. The site of many memories to come, the playhouse is more than a fun gift; it is a symbol of creativity, heritage, and love.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader