Architecture, Space

Can Daudor

View all 19 Photos

An agricultural complex from the 18th century, transformed into a modern farmhouse.

Originally built in the 18th century, the “Masia de Can Perpinyà” complex was used for 200 years for agricultural purposes but was abandoned in the 2000s. The building remained empty until 2020 when the new generation of the family decided to re-open the farm. The clients hired Barcelona-based multidisciplinary architecture firm Aramé Studio to renovate and modernize the old barn into a single-family house. Named Can Daudor, the contemporary farmhouse has an old soul as the architects preserved the identity of the original design. The house features a blend of live-work spaces that provide support for various tasks on the new farm.

Organized on two floors, the home features separate entrances that correspond to either the living or the work spaces. An open staircase connects the two levels and also offers a constant visual link between different areas. The main floor boasts an open-plan design that contains both lounge and dining areas. A fireplace becomes the heart of this space and a reminder of the primordial fire that brought people together. Large openings frame the surrounding landscape, connecting the living spaces to nature.

The studio used a blend of natural materials throughout the house, including raw stone and wood. Apart from the wooden beams and exposed stone walls, the interior also features simple furniture and lighting. The modern bathroom boasts clean lines and marble surfaces. Outside, there’s a small triangular patio with terracotta tiles; protected by the walls of the house, it offers a sheltered area where one can admire the verdant setting. Photographs© Del Rio Bani.

    string(5) "admin"
Tags: , , , , , ,
    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

    • Appartement PF

      Architecture

      A minimalist and compact apartment designed with mirror surfaces that create the feeling of extra…

    • The Mantelpiece Loft

      Architecture

      Two children’s rooms created underneath the roof of a loft in Stockholm. When the clients…

loader