It’s all about the angles in Extension vB4. Having to design an extension an A-frame house in Mechelen, Belgium, dmvA adapted to the unconventional form by incorporating the same inclines and slants into the volume that now houses a library and dining space. Conforming to the dark façade but contrasting it with a white interior, the extension reiterates the geometric theme through trapezoidal frames that help divide the interior spaces, and visually are a hybrid between column and ribbing. The sliding door that leads to the courtyard adapts in a similar matter, as there are no expectations for the orthogonal in this design.

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , , ,
    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Camp Frio

      Architecture

      A family retreat designed with three volumes that enclose a grassy courtyard. Located in the…

    • Marfa Suite

      Architecture

      An extension that takes inspiration from vernacular architecture and a desert landscape. An addition to…

    • Island Cabins

      Architecture

      Two timber cabins designed to be as sustainable and eco-friendly as possible. Located in a…

    • Pallares House and Studio

      Architecture

      A sculptor’s house, designed with three volumes, courtyards and an art studio. Located in Mexico…

    • The Gansou Residence

      Architecture

      A brutalist house built on a cliff that overlooks the Pacific Ocean. Located in a…

loader