The project commissioned by the two companies Jelly Button Games and Hamutzim Studio to local architect Roy David Studio had to be an open space with public, semi-public and private areas where the employees could have the benefits of a private work environment as well as a sharing space. The starting industrial 700 sqm. loft, 3.5 meters high, was divided into two levels to separate the two companies working areas, still allowing the staff to visually communicate. With a public space in the middle, serving as a sharing centre, the private areas of the working spaces are gradually  revealed. The periphery includes various functions such as conference rooms, a gaming room and private desks. Free standing wooden walls create a see-through that allows the different spaces to dynamically be weaved into each other.
All the furniture, décor elements and lighting-fixtures in the office were custom-made, mostly crafted with natural materials such as oak wood, iron and OSB wood plates. Local street artists, most of whom operate studios in the near vicinity, were given free reign over the numerous blank canvases. The overall minimalistic, eclectic and “lo-fi” industrial look reflects the office’s culture and products.
Photography Yoav Gurin

    string(13) "Fabio Maragno"
Avatar photo

Fabio

Born in Milan, Fabio followed his passion for design all the way to the Scottish highlands. He is currently a Graphic Design student at the University of Dundee. He loves to research any aspect of the creative industries, through social networks, blogs and printed magazines. When he is not in studio or updating his Pinterest boards, he’s a bass player and shoegaze fan.

Tags: , ,
    • Battery House

      Architecture

      A single family house designed with two areas: a “battery” that contains the main programs…

    • The Big Zip

      Architecture

      A modern cows’ shed designed with spacious areas and a walkway that allows visitors to…

    • House of Grid

      Architecture

      A low-profile, contemporary house designed with a grid-like structure that creates open and private spaces…

    • Apartment with a Library

      Architecture

      The collaborative renovation and transformation project of a Milan apartment with an unconventional layout. Located…

    • The Fyrgani Holiday House

      Architecture

      A charming dry stone house designed with blue elements that reference the color of the…

loader