Kew House By McLaren.Excell Studio

View all 23 Photos

Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a major transformation. The owners hired the McLaren.Excell architecture practice to complete the complex re-structuring project and make their ideal home a reality. Initially housing multiple small rooms, the dwelling became a refined and bright living space defined by its thoughtful exploration of volumes, solidity and contrasts. Kew House now features a new rear extension, designed with two chamfered forms. The light brick exterior boasts a rough lime mortar finish, contrasting the painted façade of the house. Tapering windows and wedge shapes combine with the interlocking pitched roofs to give the extension a distinctive appearance. The structure almost brings natural rock formations to mind.

Eye-catching ceiling folds and geometric shapes add a dramatic accent to the interior, while concrete elements connect the living spaces. Concrete floors, a sculptural island, and a central wall which forms the heart of the home stand out on the ground level. Here, large windows frame the garden as well as an old magnolia tree. Oak wall panels and furniture provide the perfect counterpoint to the solidity of stone and concrete, bringing a touch of rustic warmth at the same time. On a ceiling, restored Victorian detailing reminds of the house’s past, while modern, minimalist bathrooms and an understated décor celebrate its new identity. Photographs © Simone Bossi.

Take me there

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

Close Cart