Cuó E Guan By Wonder Architects

View all 20 Photos

A contemporary living space where nature becomes part of the home.

Although built in a peaceful valley in the old part of Beijing, this structure lacked a close link to nature. The Wonder Architects studio came up with several ingenious solutions to create a distinctive home where architecture, nature, and a modern aesthetic come together in a cohesive design. Cuó E Guan underwent many renovations over the years. The studio completely reconfigured the space, removing or installing walls and panels to divide the interior in a new way. Every room reaches its full potential. The redesigned layout now includes different units, each with its own reconstructed space in both the interior and corresponding exterior area. The modern courtyard boasts new structures, while the garden enters some of the interior spaces.

The studio also carefully maintained the details of previous renovations in order to preserve the traces of time and different interventions progressions left in the fabric of the building, using white dry walls and white panels to mark the recent additions. As a result, the décor boasts complementing materials and details. From the wooden beams to the bright walls and textured rocks, every section complements the next. All of which leads to the well-balanced and one of a kind space. Blurring the line between interior and the outdoors, the house features large groups of rocks in the modern courtyard as well as in various rooms. This eye-catching detail hints to the building’s valley location; it reminds of the hills and mountains which would dominate a similar natural landscape. The new spatial narrative gives the dwelling a contemporary wonderland character.

    string(5) "admin"

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Eulalia Gil

    The recovery and revitalization of an industrial warehouse in Madrid. Completed by experimental architecture firm…

  • Caterpillar Hill House

    A wood-clad home inspired by tree houses. Named Caterpillar Hill, this wood-clad house rises from…

  • The Filter Pavilion

    A space of quiet reflection in the middle of Times Square. Designed by CLB Architects…

  • Art House

    Three volumes arranged around a courtyard in Palo Alto, California. When the owners of a…

  • Cabin Rones

    A cabin with views of a Norwegian fjord. Located on a steep site in Rones,…

  • Brick House with Tower

    A contemporary brick house that celebrates Norwegian masonry traditions. Inspired by the masonry building traditions…

  • Gutshof Güldenhof

    A farming complex from the 18th century converted into a multi-functional art center. Located in…

  • The Aperture House

    An extension inspired by photography and the flexibility of modern lifestyles. Named Aperture House, this…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader