For photographer and designer Marc Gerritsen, making his dream home a reality turned his three-story plan turned into a five-story villa. The finished house is built into the hillside of Koh Samui, Thailand. Described by Gerritsen as “luxury monastic,” the spacious home makes use of simple materials—concrete, wood, steel and glass—in order to return to life’s simple wonders, from sunlight and fresh air to quietude and openness. The stunning living room really embodies these values. With an open plan, a pool, and a deck, the space allows for seamless indoor-outdoor relaxation. In addition to the living room, the affectionately named “Naked House” boasts two bedrooms, a maid’s room, an office, a pantry, a laundry room, a tan and plant room, a steam room, and an open-air bathroom. Throughout the house, glass doors and windows slide open, welcoming the sun, breeze, and ocean view.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , ,
    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

    • Quattro Spazi / 4 Spaces

      Architecture

      A 1970s apartment in Rome, creatively redesigned with an exposed structural element that becomes the…

loader