This contemporary apartment in Saint Petersburg, Russia, was renovated by INT2 Architecture. Although relatively spacious at 1,130 square feet, the urban home makes the most of its space with meticulous organization. Built-in shelves are found in nearly every room, reducing clutter and making room for larger fixtures such as the clawfoot bathtub. Paired with an open plan common area and light, woodsy decor, the space-efficient apartment seems like a romantic retreat. The main room is enveloped in white with a few notable exceptions: the patterned wall paper behind the entertainment system, the darker wall with the piano, and the natural wooden dining enclave. The dining area is marked as a special place by its wooden pillars and slightly raised position. From this rare vantage point, guests can take in the hip decor and admire a rare view of the city through the large street-side window.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

    • Quattro Spazi / 4 Spaces

      Architecture

      A 1970s apartment in Rome, creatively redesigned with an exposed structural element that becomes the…

loader