A warm and welcoming naturopathy studio in northern Italy.

Located in the Collalbo village in South Tyrol, Italy, Hibiscus Studio is a naturopathy practice designed with bright spaces that create a serene ambience. Completed by Messner Architects, the studio shares the ground floor of the building with Franz Messner’s traditional blacksmith workshop. Clients pass alongside the workshop to reach the naturopathy practice in a former artist’s studio. Beyond the wooden door, they discover a minimalist but welcoming space. Here, they can relax with a cup of tea and start their journey of natural healing. The main room features a simple wooden desk and a sink as well as creatively designed wall hangers and a freestanding bookshelf. Windows offer views of the interior courtyard with a walnut tree, lush greenery, and a sculpture.

On the other side of the studio, there’s more comfortable seating and a massage area. A freestanding stove provides warmth during the colder months, transforming the room into an even cozier space. Even when inside the studio, the clients have a connection to the outdoors. A transparent tube allows water to flow through during rainy days. In the summer, the sun brightens the green color of the tree’s dense crown. In Hibiscus Studio, the architecture and design firm used artworks from Thomas Grandi, Franz Messner, and Walter Blaas. Other items include an Antoinette Bader lace lamp, Trifidae Easy Chairs designed by Numen / For Use for Prostoria, as well as the bird-like Flok coat hooks designed by Plasma Studio for Iserlohner Haken. Photography© Karina Castro.

    string(5) "admin"
Tags: ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Bond Street Apartment

    A stylish apartment that pays homage to Alvar Aalto’s architecture. Based in Brooklyn, design firm…

  • The Rambler Café

    A refined café design that takes inspiration from the history and evolution of Hong Kong….

  • The Zarichnyy Apartment

    A cozy and welcoming apartment designed with a minimalist aesthetic and warm wood surfaces. While…

  • The Marco Restaurant

    An elegantly renovated restaurant in Lisbon. Located in Largo de Santos, in Lisbon, Portugal, the…

  • Waverly Residence

    A minimalist and serene apartment bathed in natural light. Located in Montreal, Canada, Waverly Residence…

Take me there

  • The Volkshaus Basel Hotel

    A building from 1925 transformed into a refined boutique hotel. Completed by Swiss firm Herzog…

  • The Øyna Hotel

    Hotel rooms built inside a sloped terrain with a cantilevered design that maximizes views. Built…

  • Casa Cook Chania Hotel

    A modernist-style resort designed with a village-like layout of one-story volumes. Built on a hillside…

loader