Ciclostile Architettura designed a beautiful live and work space for artist Francesca Pasquali. The studio upgraded an old barn from the ‘60s and transformed it into an experimental living and creating space that blends rustic exposed bricks and industrial elements in a refined way. The adaptive reuse architecture maintains traces of the building’s history, but reimagines the layout according to the client’s specific needs while also responding to the local context and surrounding landscape. As a result, the structure has a distinctive character.

The house includes three separate areas. A large workshop and expansive studio, with a kitchen, bathroom, and small lounge acting as a buffer between the two work areas. The ground floor also features concrete pillars that define the space. With the service rooms on lower level, the first floor has a completely open layout. Filled with natural light while also overlooking the natural landscape, this large area stimulates creativity. Throughout this live and work space, industrial and rustic elements combine seamlessly. Wooden beams, perforated metal sheets, and concrete surfaces appear alongside exposed bricks and antique furniture. Nature becomes a part of the interior, with large windows on the upper level bringing the greenery inside the studio. Photographs© Fabio Mantovani.

Tags: , ,
    • The Brixen Public Library

      Architecture

      A contemporary building inspired by symbiotic relationships and nature. Following the completion of the Music…

    • Casa Olivar

      Architecture

      A minimalist apartment designed with warm and tactile materials. Located in the heart of Madrid,…

    • Villa K

      Architecture

      A sprawling property in Northern Italy, redesigned and expanded with a contemporary extension. Located in…

    • El Aguacate

      Architecture

      An off-grid house designed with interconnected terraces and concentric squares. Built in a pristine natural…

    • Around the World

      A sustainable, high-end hotel inspired by the natural beauty of a UNESCO world heritage site…

    • Around the World

      A traditional thatched barn from the 19th century, converted into a cozy retreat. Named Barn…

    • Around the World

      The redesign of a family-owned retreat located right next to the beach. Run since 1977…

loader