The Polyhedron Habitable by Manuel Villa

View all 14 Photos

Looking like a black oversized bee hive, the Polyhedron Habitable is a small structure created to escape the stresses of the world to enter into a haven of peace. Manuel Villa designed this space for a family to take in the cozy surroundings around them and have some quiet bonding time together in Bogota, Columbia. This truncated cubic octahedron or polyhedron is a inhabitable space with little windows on the sides and on the top to let in a daily dose of light and air circulation. This is the perfect atmosphere to take in the serenity of nature while also embracing the simple moments of spending time with loved ones.

Via  Photos © Sergio Gómez

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Musico Iturbi Apartment

    An abandoned apartment becomes a home filled with character. Located in the heart of Valencia,…

  • Bedded Köfererhof

    A concrete monolith integrated into a bucolic landscape. Located in Neustift, in South Tyrol, Italy,…

  • Mökki Santara House

    A modern take on the Finnish summer cottage. Nestled among the trees in a forest…

  • Cabin On A Rock

    An angular cabin surrounded by nature. Located in New Hampshire’s White Mountains area, this angular…

  • A Raw Concrete House

    Contemporary design that echoes rural architecture. Built among the ‘lanes’, the streets running perpendicular to…

  • Springingstream Guesthouse

    An abandoned rural house transformed into a guesthouse that honors local architecture and nature. Set…

  • House in Tschengla

    A second home, built in a breathtaking landscape. The Tschengla plateau in Western Austria beckons…

  • The Prefab Casa Montaña

    A design that allows the assembly of a new home in a few hours. Signaling…

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

Close Cart